Ik zou meer met zeewier willen leren koken - het schijnt zo gezond te zijn. Daarbovenop is de smaak van zeewier onvergelijkbaar - een aparte ervaring.
Ik begin mijn zeewieromzwervingen met een gebruiksvriendelijke zeegroente: wakame.
Het hoofdingrediënt van de bekende japanse misosoep!
Maar vandaag maak ik er een spread mee.
Recept: Wakame Superspread
Nodig:
-2 el gedroogde wakamevlokken
-2 kommen
-vergiet of zeef
-1 el olijfolie
-1 klein teentje look
-lookpers
-0.5 el tamari sojasaus
-1 el sesamzaadjes
-0.5 el witte balsamico azijn
-optioneel: een piepklein beetje gesneden verse gember
Hoe maak je het?
1.Doe de wakamevlokken in een kom en zet ze ruim onder water.
2.Laat ze minstens tien minuten wellen.
3.Giet de vlokken door een vergiet of zeef. Vang desgewenst het water op, om op te drinken: het bevat waarschijnlijk nog veel waardevols van de wakame.
4.Doe de wakame in een kom.
5.Pers er een teentje look bij.
6.Voeg olijfolie en tamari toe, roer goed.
7.Voeg sesamzaadjes toe en balsamico.
8.Voeg optionele gember toe.
9.Hoe langer je dit laat trekken, hoe sterker de smaak!
10.Geniet! Heerlijk op toast!!
2 opmerkingen:
Hoping this translates! I have always wanted to cook more with seaweed and been intimidated. Look forward to seeing what other creations you make. This sounds delicious!
Thank you! I'm also a little intimitated by seaweed, but it is absolutely delicious and nothing else matches the taste!
Een reactie posten