Maandag: gebakken appelen, restje gebakken aardappelen, linzenburgertjes (mung dal, komijn, gember, kurkuma, "chicken" masala kruiden,kekermeel,rijstmeel) met papadams
Van een voormalige chefkok leerde ik een bijzondere manier om appelen te bakken: met donkerbruine suiker (in mijn geval kokossuiker), gemberpoeder en currypoeder.
Ze krijgen dan iets zuurzoets oosters, heel bijzonder, dat goed afsmaakt bij de papadams!
Dinsdag: wortelstoemp, sla, mosterddressing, gebakken ui en paprika
Woensdag: thema Frieten! Rauwe wortelslierten, zoete aardappelfrieten uit de oven, gebakken patatjes uit de oven, met zwarte hummus (van zwarte kikkererwten, smaakt iets notiger) en yofu
Donderdag: Spaghetti met wortel en tomaat en ui en gistvlok
Zaterdag: Zoetzure saus met gefermenteerde tofu en rijst — 1 van mijn absolue favoriete schotels!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten