zondag 9 december 2018

Vegan Recept: Pikante Chocolade Truffels

In de reeks spicy desserten...

Misschien eet jij, net als ik, teveel chocolade.
Om snaaien te voorkomen, en extra smaak (-shock!) te verzekeren, vandaag een makkelijk vegan recept voor pikante chocolade truffels.






Vegan Recept: Pikante Chocolade Truffels
Nodig:
-1 zakje kokosnootcrème, of neem plantaardige room, of zelfgemaakte cashewcrème van geweekte en gemixte cashewnoten.
-80 gr pure vegan chocolade, in kleine stukjes gebroken.
-2 tl kaneelpoeder (optioneel, je kan ook gemberpoeder nemen: nog scherper van smaak)
- snuif cayennepeper, of chilipoeder, of chipotle poeder, of een mengeling van alledrie. Neem zoveel als je durft (een snuif volstaat voor een andere smaak).
-1/4e tl nootmuskaatpoeder (optioneel)
-2 el ahornsiroop
-1 el kokosolie
-1 à 2 el cacaopoeder
-pannetje
-theelepeltje of meloenballetjesroller
-Schaal
Hoe maak je het?
1.Smelt de kokoscrème in een pannetje.
2.Voeg de kokosolie op tijd toe, zodat het niet verbrandt.
3.Voeg de ahorn toe.
4.Voeg de chocolade toe.
5.Voeg pikante kruiden, optionele kaneel en nootmuskaat toe.
6.Roer goed zodat alles mooi gemengd raakt.
7.Laat afkoelen. Dit kan in de diepvries, of in een koude ruimte. Ik zette alles in onze onverwarmde hal, na twee uur was het hard geworden en klaar.
8.Eens hard geworden schraap je er bolletjes uit met een theelepel of een balletjesroller.
9.Rol mooi glad tussen je handen.
10.Verspreid wat cacaopoeder op een schaal.
11.Rol de truffels erdoorheen.

Extra opties: vermeng speculaaskruimels door je truffels, of citruszeste.
Zelf vegan chocolade maken? Lees hier hoe je dat doet. 
Nog spicy desserten? Ik maakte ook al pikante vegan appeltaart.


Welke smaak doe jij in truffels? Ken je nog andere pikante desserten? 

Geen opmerkingen: