zaterdag 5 december 2015

Vegan Risotto met Aardpeer, Tuingroentjes en Wakame

Ik maakte een winterse risotto die best smaakte!
De wakame is optioneel, maar ik vond zijn zilte smaak goed passen bij de aardpeer...

Vegan Recept: Ristotto met Aardpeer, Tuingroentjes en Wakame
Nodig (2personen):
-200 g risottorijst
-1 ui, fijngesneden
-4tal aardperen, geschild en in kleine blokjes
-3tal wortels, in kleine blokjes
-teentje look, gesnipperd
-halve knolselder, geschild en in kleine blokjes
-2 handenvol broccoliroosjes
-ongeveer 800 ml groentenbouillon, of warm water met sojasaus
-2 el gedroogde wakame (zeewier)
-kurkuma naar smaal
-peper
-ras el hanout naar smaak
-gemberpoeder naar smaak
-scherpe paprikapoeder naar smaak
-2 el kokosolie
-2 el olijfolie
-flinke scheut witte wijnazijn
-2 takjes peterselie, fijngeknipt
Hoe maak je het?
1. Verhit de kokosolie en de olijfolie in een grote pot.
2. Stoof de ui kort, voeg de rijst toe.
3. Voeg de aardperen, knolselder, broccoli, wortel en look toe, roerbak.
4. Voeg de kruiden toe.
5. Wanneer de mix aan de bodem begint te plakken, blus je met de azijn.
6. Voeg daarna water met bouillon toe tot de groenten onder staan.
7. Laat zachtjes verder sudderen en roer af en toe tot het water bijna op is.
8. Voeg nieuwe bouillon toe en herhaal tot de bouillon op is.
9. Week de wakame in wat water in een kommetje.  Giet af.  Voeg toe aan de risotto als die klaar is.
10. Garneer met peterselie en eet smakelijk!


Geen opmerkingen: