zaterdag 7 februari 2015

Boekbespreking: Havermoutje

Boekbespreking: Havermoutje, 70 havermoutrecepten van pasta tot pannenkoek, door Pascalle Bonnier en Mathijs Kok, Overamstel Uitgevers

Elke ochtend eet ik haver als ontbijt.  Gewoon rauw, vermengd met water en zelfgemaakte waterkefir, rozijntjes en een appel.
Soms gebruik ik haver als bindmiddel in vegan burgers, en soms maak ik geweekte haver (overnight oats).  Maar dankzij Havermoutje ken ik nu nog tal van nieuwe toepassingen voor dit superfood van eigen bodem!
Wat een origineel, mooi  boek...  
De prachtige layout met de talrijke foto s doet me popelen om er aan te beginnen!  Naast de bekende ontbijtformule (pap) in allerlei gedaantes krijg je in Havermoutje tal van andere ideeen aangereikt om die gezonde vlokken te gebruiken.  
Brood, groenteburgers, dessertjes, ...
Voorin bieden de auteurs je een heel aantal recepten voor plantaardige melk aan.  Behalve 1 recept met vis is alles vegetarisch (en bovendien makkelijk te veganiseren).Volgende recepten deden mij alvast watertanden:
-chai havermoutje
-wortel gember haver sapje
-havermoutje met stroopwafel en steranijs
-healthy havermoutsnickers
-havermoutpasta!  
-havermoutchips!
-havercrackers!

Nog meer haverboeken?  
1. Lekker! Havermout, quinoa en meer, Nelleke van Lindonk en Clara ten Houte ten Lange, Van Lindonk & De Bres special projects
2.Havermout, Amy Ruth Finegold, Gottmer Uitgevers Groep
3.Heerlijke Havermout, Kathy Hester, WPG Uitgevers BE

Geen opmerkingen: