vrijdag 4 juli 2014

Boekbespreking: Plant Power,

Boekbespreking: Plant Power, vind je natuurlijke gewicht met de plantaardige keuken door Lisette Kreischer, uitgegeven bij Kosmos


Lisette Kreischer is de darling van de vegan keuken! Met haar frisse en vriendelijke verschijning is ze het perfecte uithangbord voor de plantaardige en ecologische levenswijze
Lisette hoor je gewoon te kennen!  Haar vorige boeken waren stuk voor stuk pareltjes:
-Veggie in pumps, voor de hippe eco-chick, all things eco-chique!
-Ecofabulous koken in alle seizoenen - een prachtig mooi boek, met heerlijke vegan recepten en leuke eco-tips.
-Lisette in luilekkerland - alweer een pareltje qua vormgeving, met superleuke romantische tekeningetjes en alles wat je wil weten over vegan baksels en zoetigheden...
-Wat de pot schaft - even mooi gestyled als de vorige boeken, met vegan recepten.
-Non-fish-a-licious - een bron van info voor iedereen die van een zee-ig smaakje houdt maar die daarvoor geen vissen of oceaanleven wil schaden.  Met veel info over zeewier.

Tussen het schrijven van al die fabulous (zoals ze zelf vaak zegt) kookboeken door heeft Lisette niet stilgezeten!  Naast het beheren van haar fantastische vegan cupcake-factory schrijft ze regelmatig mooie teksten voor o.a. het tijdschrift Happinez en heeft ze de Dutch Weed Burger ontwikkeld, een volledig plantaardige gezonde burger uit zeewier.
En nu is er dus ook Plant Power!
Lisette profileert het boek als een handleiding voor een bepaalde manier van leven, en niet als een dieetboek.  Ondertussen is het common knowledge geworden dat een plantaardige levenswijze wonderen doet voor je gezondheid en je gewicht.  Lisette legt in dit boek uit waarom.  Ze bespreekt vitamines en mineralen en waar ze goed voor zijn, en in welke groenten en fruit je ze kan terugvinden.  Wie ge├»nteresseerd is in superfoods en groene smoothies vindt hier bruikbare informatie.  En omdat een fit, gezond en gelukkig lichaam bereikt kan worden door een plantaardig eetpatroon gecombineerd met een actief leven, geeft Lisette ook yoga tips mee.
Per seizoen krijg je recepten voorgeschoteld voor ontbijt, snacks, avondmaaltijd enzoverder.
In de vorige kookboeken van Kreischer viel haar voorliefde voor zoet mij op.  Ook in de hartige gerechten smokkelde ze vaak een "sweet touch": bv rode kool met peperkoek, en winterse groenten geroosterd in een zoete saus.
Maar in dit boek kiest zij er resoluut voor om geen suiker meer te gebruiken.  Enkel natuurlijke suikers worden gekozen, alles in functie van onze gezondheid.
Een boek van Lisette is in feite altijd een feestje, en meer heb ik er dus niet over te zeggen.  Daarom zal ik gewoon afsluiten met enkele receptentitels - om je te doen watertanden!!!
Wat denk je van:
-quinoa cherry break
-cashewnaise
-hartige tofu kersen kerrie taart
-winterse pompoensmoothie
-sandwich sauerkraut
-herfstchocolaatjes
-plum and almond muffins
-bietensalade met oesterzwammen
-boekweitrisotto met knolselderij
-frisse citroencake (met kardemom) en
-bietentaartje met walnotenpesto en rozemarijnsaus...

Dit boek bewijst het, wat mij betreft.  Je kunt er niet meer om heen: het is niet hip meer om vlees te eten (heb ik gisteren nog in de Metro gelezen;) !  Iedereen weet het nu: wil je gezond zijn,een natuurlijk gewicht bereiken en straaaalen?  Ga dan voor plantaardige maaltijden, kies voor...
PLANNNNT... POWER!!!

Geen opmerkingen: