Snelle Slapesto en Lui Tuinieren
We lieten vorig jaar een sla schieten in de serre. Het resultaat: een serre vol sla!
Wil jij ook makkelijke groenten in je tuin? Lees de blog over lui tuinieren en de zichzelf zaaiende moestuin :)
Wil je meer doen met sla? Lees: Mijn liefde voor sla.
Wij aten elke dag sla, we maakten slasoep, en we maakten slapesto. De pesto was lekkerder dan ik durfde hopen: zacht en vol van smaak.
Ik gooi het receptje online, ik geef geen exacte hoeveelheden, want veel hangt van je eigen smaak af. Wil je toch exacte hoeveelheden en nog meer ideeën om zelf allerlei soorten vegan pesto te maken? Lees: allerlei vegan pesto's!
Vrolijke kookmomentjes gewenst en viva la salada!
Snelle Slapesto
Nodig:
-een komvol sla
-een weinig ruccola of ander groen naar smaak
-een handvol paranoten
-iets meer cashewnoten
-olijfolie
-teentje look, geperst
-zout
-verse oregano naar smaak
-gistvlokken naar smaak
-water
-een blender of cilinderpot en mixer
Hoe maak je het?
1.Rooster de noten in een droge pan op medium vuur tot je ze begint te ruiken en ze licht verkleuren.
2.Laat de noten wat afkoelen.
3.Was de sla, scheur hem in kleine stukjes.
4.Blend de sla samen met olijfolie naar smaak, zout, verse oregano, ruccola, look en gistvlokken.
5.Voeg de noten toe en blend tot alles tamelijk glad is: voeg eventueel water toe in kleine hoeveelheden om de pesto nog gladder te maken.
6.Proef en kruid eventueel bij.
7.Lekker met pasta!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten