zondag 26 februari 2017

Vegan Recept: zoetpittige gebakken appelen met haver/zuurkoolburger en aardappelen

Dit was éën van mijn eerste experimenten in de vegan, glutenvrije, suikervrije EN sojavrije keuken, aka het endometriose dieet.
Ik maakte de burgers met een restje pompoen/ananascurry en een restje rijst, dus het is moeilijk om hoeveelheden aan te geven. Ik improviseerde alles, en de creatie was deze keer wonderwel geslaagd: de combi zoet pikant zuurkool smaakt vreemd genoeg super! Ik nodig je dus uit om zelf te kruiden en te experimenten naar smaak, om creatief te zijn!



Vegan Recept: Zoet pittige gebakken appelen met haver/zuurkoolburger en aardappelen
Nodig:
Voor de appelen:
-een grote hoeveelheid appelen, geschild en in partjes gesneden, genoeg om een grote wok tot de rand te vullen
-sabzi massala (indisch kruidenmengsel normaalgezien voor groenten) - heb je dit niet, gebruik dan currypoeder.
-gemberpoeder
-2el kokosbloesemsuiker
-kokosolie
Hoe maak je het?
1.Verhit kokosolie in een wok.
2. Voeg appelen toe en zet goed om.
3. Voeg kokossuiker toe en roer goed.
4.voeg gember en sabzi massala toe en roer goed.
5. Laat net zo lang bakken tot er sap vrij komt en sommige appelschijfjes tot moes gebakken zijn.
Voor de burgers:
Nodig:
-restje gekookte volkoren rijst
-restje pompoencurry of een andere curry, of een ander restje
-1 kopje fijne haver
-2 koppen grovere havervlokken, pas aan tot je ziet dat het mengsel nog plakkerig is, maar dat het
wel één geheel vormt.
-ongeveer 2 kleine handen zuurkool en wat zuurkoolsap (heel klein beetje)
-een beetje habanero-poeder, of iets anders pikants
-wat zout
-komijnpoeder
-kaneel
-peper
-muskaatnootpoeder
-kokosolie
-kikkererwtenbloem
-peper
Hoe maak je het?
1.Meng rijst, curry, haver, zuurkool en kruiden met je handen tot alles plakt.
2.Druk goed samen in een kom en laat zo lang mogelijk staan (toch zeker 20 minuten)
3.Bevochtig je handen telkens je een balletje deeg pakt en rol tot een burger.
4.Dip aan twee kanten in de kekerbloem en leg op een schaal.
5.Heb je alle burgers gemaakt, dip dan nogmaals in de bloem zodat je alle plekjes hebt gehad.
6.Verhit de kokosolie in een pan op laag vuur.
7.Leg je burgers er in. En laat langzaam en gelijkmatig aan twee kanten bakken tot ze een korstje hebben.
8.Serveer met aardappelen!

Geen opmerkingen: