zondag 14 augustus 2016

Vegan Recept: Pannenkoek India!

Mijn favoriete ontbijt in India was een "banana pancake". Het speciale aan deze pannenkoek is de combinatie van met limoen doordrenkte suiker en banaan. Exotisch, en eens wat anders dan "kinnekessuiker" :)! Altijd lekker, koud of warm!



Vegan Recept: pannenkoek met banaan, limoen en suiker
Nodig:
-200 g speltbloem (of andere)
-2 tl tapiocapoeder (ik maak dit zelf door het kort in een mini-keukenmachine te mixen)
-1/2 tl zout
-2 el zonnebloemolie
-zonnebloemolie om te bakken, je kan ook kokosolie nemen (=lekker)
-4,5 dl sojamelk (of andere plantaardige melk)
-4 el sojamelk extra
-rijpe bananen, in schijfjes gesneden
-suiker: ik nam kokosbloesemsuiker, je kan ook gewone nemen, het lekkerst is als het suiker is die kan "smelten", dus in vaste vorm.
-limoen of citroen
-platte pan
Hoe maak je het?
1. Meng bloem, zout, geblend tapiocapoeder.
2. Voeg olie en sojemelk er aan toe. De vier extra eetlepels sojamelk dienen, samen met het tapiocapoeder, als "eivervanger".
3. Roer alles goed door elkaar.
4. Verhit olie in een pannenkoekenpan.
5. Doe ongeveer een grote soeplepel in de pan en beweeg je pan in een cirkel, zodat het deeg mooi rond wordt.
6. Draai de pannenkoek pas om als de randjes los komen.
7. Beleg je pannenkoek met schijfjes banaan.
8. Strooi er suiker over naar smaak.
9. Knijp er limoensap over uit.
10. Genieten!!!

Geen opmerkingen: