zondag 7 juli 2013

Broodbeleg van de maand: Zonnebloempitspread!

Deze spread is geinspireerd door die leuke kleine potjes streich in de natuurwinkel, met kaboutermutsjes op het deksel.
Zonnebloempitspread
Nodig:
- 1 koffiekopje zonnebloempitjes, 1 nacht geweekt
- 1/2 citroen voor het sap, of een gelijke hoeveelheid zuurkoolsap
- 1/4 e koffiekopje water
- peper
- 1/4 e tl zout, of naar smaak
- lookpoeder naar smaak
- gistvlokken ( optioneel) naar smaak
- provencaalse kruiden naar smaak
- zonnebloemolie
- vergiet
- cilinderpot

- mixer of vijzel en stamper

Hoe maak je het?
1. Spoel de geweekte pitjes in een vergiet
2. Doe ze in de cilinderpot met het water, het sap, de kruiden, gistvlokken, en mix.
3. Voeg tijdens het mixen in een dunne straal zonnebloemolie toe, totdat het een soort mayonaiseachtig uiterlijk krijgt.
4. Luchticht afgesloten blijft het, als je geen koelkast hebt, 2 tot 3 dagen goed.

Variaties:
Salie lijkt me hier heerlijk bij , evenals ruccola.  Als je kefirkorrels hebt kan je die eraan toevoegen en mee laten fermenteren zodat je een kaasachtig effect krijgt.
Smakelijk!

Geen opmerkingen: