zondag 5 februari 2023

Zelf Vegan Witte Choco Pasta Spread Maken


Smeerbare Witte Vegan Chocolade Pasta!

Zelf Vegan Witte Choco Pasta Spread Maken

Wanneer je je eigen vegan witte chocolade maakt, dan wordt het erg verleidelijk om ook eens te proberen of je die chocola in chocopasta kan omtoveren! 

Choco maken blijkt heel makkelijk, en het is ook erg lekker, maar ...

...gezond kan ik dit recept niet noemen. 

In feite meng je in onderstaand recept gewoon vier verschillende soorten vet plus wat suiker en zout door mekaar heen. 

Maar wacht eens even... Chocopasta IS gewoon puur vet, suiker, en zout!

Voor wie het toch 'iets' gezonder wil: je kan het kokosvet vervangen door dezelfde hoeveelheid (zelfgemaakte) cashewboter, hazelnootboter of amandelpasta.  

Voor wie ook zelf gewone vegan melk chocolade maakt: je kan de witte chocolade in dit recept ook vervangen door al dan niet zelfgemaakte bruine chocolade.

Zelfgemaakte witte choco op een boterham, gelukkig is het zelfgemaakte brood veel gezonder!


Zelf Vegan Witte Choco Pasta Spread Maken

Nodig:

-60 g (zelfgemaakte) vegan witte chocolade, in stukjes gebroken

-60g kokosvet, of 60g (zelfgemaakte) amandelpasta, of cashewboter, of hazelnootboter, of een mengeling van alledrie

-2 el maïsolie

-kommetje om de chocola in te smelten

-water

-klein potje waar het kommetje in past voor een bain-marie

-keukenmachine 

-spatel

-proper potje om de choco in te bewaren

Hoe maak je het?

1.Doe de in stukjes gebroken chocolade in het kommetje.

2.Doe wat water in het kleine keukenpotje.

3.Hang het kommetje met de chocola in het keukenpotje.

4.Zet het vuur op en smelt de chocolade au bain marie.

5.Doe de kokoslie in de keukenmachine.

6.Voeg de gesmolten chocolade toe.

7.Duw telkens op 'pulse' om met elkaar te vermengen.

8.Laat de keukenmachine nu draaien en giet de maïsolie er in een continu, fijn straaltje in.

9.Als het goed is, dikt je choco nu wat in, maar blijft hij nog redelijk vloeibaar.

10.Spatel alles in een schoon potje.

11.Laat opstijven. 

12.Eet een 'boke' met choco :)

Hier zie je de pasgemaakte, nog niet opgesteven choco...

Geen opmerkingen: