zondag 16 september 2018

Perziken drogen in een droogoven en Vegan perzikreceptideetjes

Dit jaar hebben we voor het eerst een massa heel kleine maar zoete perzikjes,

Ik probeerde het uit om ze te drogen in de droogoven.

Het resultaat is als snoep. Heb jij grotere perziken die je wil drogen, dan raad ik je wel aan om ze te schillen — de schil is een beetje taai.




Hoe perziken drogen in een droogoven
Nodig:
-perziken, doormidden gesneden en ontpit. Als het grote zijn, schillen en in schijfjes snijden, niet te dun
-droogoven
-bewaarpotje
Hoe doe je het?
1.perziken op de schalen uitspreiden
2.oven op 135 graden fahrenheit, en minstens 5 uur drogen, daarna eens kijken: als ze plooibaar en leerachtig zijn, zijn ze klaar. De plooibaarheid verdwijnt wel eens ze afgekoeld zijn.
3.eens afgekoeld, in potjes doen
Bonus: de heerlijke perzikgeur die zich nu door je hele huis verspreidt!

Een ideetje dat ik op lovelovething.com tegenkwam: van gedroogd fruit kan je ook makkelijk fruitpoeder maken, als je een blender hebt.
Dat poeder is leuk in smoothies, op ijs, in gefermenteerde drankjes, en je kan het zelfs als kleurmiddel in zelfgemaakte makeup gebruiken!

Vegan Perzik Recept Ideeën
Als ook jij met heel veel perziken zit die allemaal NU rijp zijn, is het goed om weten dat perzik ook heel lekker is in hartige gerechten.
Dus denk voorbij crumbles, plaatkoeken en cakes, en probeer ook eens:
-gegrilde perzik in sla met dressing en fetatofu
-perziksalsa bij patatten en quinoa burgertjes. Wij vervingen de jalapeno door een groene paprika, even lekker.

 Perziksalsa

Perziksalsa met patatten en supersimpele quinoaburgers: quinoa koken, 1 gekookte patat erbij prakken, en wat miso voor de smaak, daarna bakken in de pan.
-couscous met verse perziken 


-klassieker: tofu of seitan met frieten en perziken in siroop!
Wij kijken al uit naar de oogst van volgend jaar: we denken o.a. aan perziksap! 

Wat doe jij met je perziken?

Geen opmerkingen: