zondag 25 januari 2015

Vegan Recept: Roze Rammenas-selder Soep

Rammenas is een bijzondere groente - daar kan je hier meer over lezen.  Omdat er veel van deze knollen en veel selder in de tuin staat, verzon ik deze mooi gekleurde soep.


Vegan Recept: Roze Rammenas-Selder Soep
Nodig:
-2 bussels groene selder, in ringetjes gesneden en ontdaan van blad
-3 medium rammenasknollen, geschild en in blokjes gesneden
-1 medium rode biet, geschild en in blokjes gesneden
-3 uien, fijngesneden
-2 tenen look, fijngesneden
-een flinke handvol verse tijm
-4 el olijfolie
-provencaalse kruiden naar smaak
-groentenbouillon naar smaak
-een scheut appelazijn
-water
-een mixer of passe-vite
Hoe maak je het?
1.Verhit de olie in een grote pot.
2.Voeg de uien toe en laat ze echt goed doorgaren, tot ze bijna karamelliseren.
3.Voeg de gewassen selder, biet en rammenas en de look toe, samen met de tijm.  Om de tijm makkelijk uit de soep te halen vooraleer je ze mixt, kan je hem samenbinden.
4.Hussel alles goed door mekaar en kruid naar smaak met provencaalse kruiden.
5.Zet een deksel op de pot, zet het vuur laag en laat de groenten enkele minuten samen zweten.  Roer af en toe.
6.Blus alles met de appelazijn.
7.Voeg water en bouillon toe en breng aan de kook.
8.Laat 20 minuten koken.
9.Haal de tijmtakjes er uit en mix de soep.
10.Smakelijk!

Geen opmerkingen: