Boekbespreking: Vegan 24/7, Jessica Nadel
Alweer een prachtig Nederlandstalig vegan kookboek, dit keer van Jessica Nadel, bekend van de vegan blog cupcakes and kale.
Wat mij intrigeerde aan dit kookboek waren de gedurfde groenten/fruit combinaties in hartige en zoete gerechten. Nadel schrijft terecht dat "de tijd van saaie, tot pap gekookte kool en broccoli voorgoed voorbij is"! Ik hou van nieuwsoortige recepten en ik ben dol op het concept van "sneaky greens": stiekem groene groente verstoppen in een gerecht waar niemand het van verwacht. Dit kookboek staat bol van zulke gerechten...
Ik vond volgende recepten in het mooie en kleurrijke Vegan 24/7 alvast super verrassend:
-pesto polentafrietjes met pittige aioli
-gebakken paardenbloemblad met citroen en pijnboompit
-stamppot met paardenbloemblad
-bladerdeeg met venkel en rapenblad
-salade van geschaafde spruitjes met hennepzaad en sinaasappel
-boerenkoolchips met chocolade
-courgette-chocoladecake
-koolstrudel: waw!
-rabarber-snijbiettaart
-spinazie-gemberkoekjes
-avocadotoast met kokos "spek"
-kaneel-courgettewafels
1 opmerking:
Oehh, deze recepten klinken heerlijk en bijzonder!
Een reactie posten