maandag 5 augustus 2013

Broodbeleg van de maand: roze hummus!

Bij een vriendin mocht ik deze heerlijke spread, die ook als dip gebruikt kan worden, proeven. Mijn vriendin serveerde dit beleg op "farinata", dat zijn heel lekkere glutenvrije koekjes of crackertjes gemaakt van kikkererwtenmeel.  Maar deze hummus laat zich ook op een boterham verorberen!
Nodig:
-1 bokaal kekers, gespoeld en uitgelekt
-1 kleine, gekookte en geschilde rode biet
-1 flinke el zonnebloempitpasta
-scheutje olijfolie
- eventueel extra water om het nog smeuiger te maken
- een scheutje citroensap, of appelazijn, of zuurkoolsap
-1/4e ui, gesnipperd
- klein snufje kaneel, om de smaken te doen uitkomen
- eventueel: koriander, gesnipperd
Hoe maak je het?
1. Meng alles in een blender, of stamp fijn in een vijzel
2. Dit beleg blijft buiten de koelkast niet lang goed, dus snel van genieten!

Geen opmerkingen: