zondag 28 juli 2013

Inmaak Recept: rode bessenketchup

Dit recept is zooo lekker!  Heel anders dan tomatenketchup, maar een perfecte aanvulling bij hartige gerechten, als saus.  Perfect om te eten bij het makkelijke vegan snackje veg cutlets, het receptje voor die cutlets vind je hier.  De laurier geeft in combibatie met het zuurzoet van de bessen en de peper en de uitjes een haast magische smaak af! Het recept heb ik uit het bijzonder interessante boek "inmaken en bewaren" van Wil en Netty Engels-Geurts, dat je, als je geluk hebt, misschien nog tweedehands op de kop kan tikken.
Nodig:
-500 g rode bessen
-300 g suiker
-2 uien
- peper en zout naar smaak
-laurierblad naar smaak

Hoe maak je het?
1. Was de bessen, zet ze op met een bodempje water en verwarm tot ze goed hun sap loslaten.  Gebruik eventueel een pureestamper om dit proces te versnellen.
2.voeg de suiker, de fijngesneden uien en de kruiden toe.
3. Laat inkoken tot de gewenste dikte- zoals gelei of jam.
4. Kook ondertussen water en giet dit in schone lege confituurpotjes en deksels, die je op een propere keukenhanddoek gezet hebt.
5. Giet het water in een kom ( gebruik om af te wassen nadien) en draai de potjes om.
6. Giet de heerlijke ketchup in de potjes, draai het deksel erop en zet minstens 15 minuten omgekeerd op de handdoek om te steriliseren.









Geen opmerkingen: