zondag 19 oktober 2014

Vegan Recept: Herfstige Soep van Pompoen en Kweepeer

Vegan Recept: Herfstige Soep van Pompoen en Kweepeer

Ik had dit jaar bij de kweepeeroogst geen zin om kweeconfituur met kruiden en rozenwater te maken.
Ik wou eens proberen of hartige gerechten met kweepeer ook lekker zijn.  Deze soep was alvast echt een winner: zurig zoet, een aparte, warme smaak!  Je zou deze maaltijd zowel als soep en als pastasaus kunnen eten.  Wij kozen voor het laatste, met griekse pasta: heerlijk!

Zoek je nog meer kweepeerrecepten? Probeer ook:

-Zelf Kweepeersap maken in de Sappan 

-Zelf Kombucha maken met o.a. Kweepeer

-Zelf o.a. een Kweepeer Hydrolaat maken met een sappan! 

-Zelf Kweepeersiroop en Gedroogde Kweepeerschijfjes maken!

 
Recept: Herfstige Soep van Pompoen en Kweepeer (voor 2 personen)
Nodig:
-300g pompoen
-1 dikke kweepeer
-4 kleine uien
-2 el olijfolie
-gemberpoeder
-chilipoeder
-currypoeder
-provencaalse kruiden
-zout
-bouillon
-water
-mixer
Hoe maak je het?
1.Snij pompoen in blokjes (de schil mag er aan blijven)
2.Schil en snij uien en kweepeer in blokjes.
3.Verhit de olijfolie in een pot.
4.Laat alle groenten samen kennismaken in de olie.  Bak ze even op.
5.Voeg de kruiden en zout toe, naar smaak.  Ik gebruikte slechts weinig provencaalse kruiden, in verhouding.
6.Zet het deksel op de pot en draai het vuur laag, laat even bakken.
7.Zet nu alles onder water en voeg de bouillon toe.  Breng aan de kook.
8.Laat 25 minuten koken.
9.Mix de soep.
10.Smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten