We maakten pakora's, hartige gefrituurde hapjes van groenten met een jasje van kikkererwtenmeel en kruiden, mjam!
Ik kreeg een citroenplant! Waw, mijn eigen citroenen verbouwen... Altijd al van gedroomd :)
Lekkere maaltijd van knolselderpuree, gespiralizede worteltjes met pompoelmoesdressing, en gebakken aubergine...
Fermenteren dus, die handel!
We raspten 1 kg worteltjes en 1kg daikon met de mandoline (voor meer ideeën met de mandoline, zie hier), en masseerden dat alles met wat gember en 28 gr zout, tot er veel sap vrijkwam.
Daarna alles goed samendrukken in een pot, en de groentjes naar beneden duwen met een pot gevuld met water. Een week laten staan op kamertemperatuur, daarna kouder wegzetten, en smullen!
We hadden nog wat bladerdeeg over van mijn restenarme dieet, en omdat het zes januari was en we bezoek kregen, bakten we een vegan driekoningentaart! Het recept vond ik hier bij Happy Veggie, ik had niet genoeg amandelen maar met een mengeling van cashewnoten en amandelnoten werkte het ook prima! De taart was superlekker!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten