zondag 2 april 2017

Lente Recept: Gewokte Doorgeschoten Koolscheuten

In de lente gaan alle koolplanten die nog in de tuin staan bloeien. Er groeien stengels omhoog uit de stam waar fijne bloemknopjes aan verschijnen. Deze knopjes zijn en smaken in feite hetzelfde als broccoli!
Doorgeschoten kool is gezond en smakelijk voorjaarslekkers. Heel makkelijk te bereiden, bovendien: vandaag een recept dat snel klaar is!










Vegan Recept: Gewokte Koolscheuten op zn Chinees met Quinoa
Nodig:
-een kom vol vers geplukte of afgesneden koolscheutjes
-kokosolie
-quinoa (of rijst of noedels)
-2 uien, geschild en in blokjes gesneden
-3 teentjes look, geperst
-een dikke centimeter gember, geraspt
-chilipeper, in ringetjes gesneden, naar smaak
-goeie scheut azijn (ik nam tot azijn geworden kombucha)
-2 el sojasaus
-2 el ahornsiroop
-een weinig water
-2 el maïsmeel
-enkele Welsh onion stengels (of bieslook), in ringetjes geknipt
Hoe maak je het?
1.Kook de quinoa of rijst of noedels
2. Verhit de olie in een wok.
3. Bak ui tot die glazig wordt.
4. Voeg koolscheuten, look, gember en chili toe
5. Roerbak.
6. Blus met azijn, daarna met sojasaus en ahornsiroop.
7. Voeg wat water toe.
8. Breng aan de kook.
9. Laat even pruttelen.
10. Voeg maïsmeel toe en roer goed.
11. Laat nog even doorbakken.
12. Serveer met grote bieslook in ringetjes geknipt of Welsh onion.


Geen opmerkingen: