Aubergine is een van mijn allerfavorietste groenten. Toch koop ik het niet vaak, omdat we in eigen tuin al zoveel groentjes hebben. Eerdere experimenten om zelf aubergine te telen faalden faliekant. Maar we geven niet op! Volgend jaar groeien hier aubergines!
Met de aubergine die ik van een lieve vriendin kreeg maakte ik een superlekkere maaltijd.
Volgend receptje lijkt heel erg op de indo-chinese keuken die ik vaak in India at. Ik vind het heeeeeerlijk, echt comfort food. Rijst past er naar mijn mening t beste bij, maar noedels kan ook.
Vegan recept: Aziatische Aubergine (voor 2 personen)
Nodig:
-1 aubergine, in blokjes gesneden
-2 uien, in blokjes gesneden
-3 looktenen, geperst
-een stuk gember van ongeveer 1 cm, geraspt
-scheut azijn (appel, witte wijn, wat je wil, maar kies geen rode azijn)
-agavesiroop (scheutje)
-zout
-rijst voor 2 personen
-2 el olijfolie
-4tal tomaatjes (kleine), gesneden in stukjes, of 1 blik
-water
-wokje
Hoe maak je het?
1. Kook de rijst en prepareer de groenten.
2. Verhit de olie in de wok.
3. Voeg ui, aubergine en zout naar smaak toe.
4. Bak alles tot het glazig wordt op medium vuur.
5. Voeg look en gember toe en roerbak even.
6. Blus alles met een scheutje azijn, en een scheutje agavesiroop.
7. Voeg de tomaten toe.
8. Voeg wat water toe zodat alles net niet onder staat, en breng aan dekook.
9. Laat sudderen tot je een dikke saus hebr.
10. Smullen maar!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten