maandag 20 juni 2016

Zelf Rabarber Fruitleer maken met Appelmoes: Recept!

Zelf Rabarber Fruitleer maken met Appelmoes: Recept!*

*Deze tekst bevat affiliate links: klik je daarop en besluit je een aankoop te doen, dan verdien ik een kleine commissie zonder dat het jou meer kost: zo help je me om te blijven bloggen, bedankt alvast!

In de voorbije jaren heb ik geƫxperimenteerd met het maken van fruitleer in de auto op een warme dag.
Dat lukte, maar de onvoorspelbaarheid van het weer en de hoog oplopende temperaturen in de auto (het leer werd in feite gekookt) maakten dat ik heel graag een droogoven wou.

Waw... Een droogoven...

Een superdure aankoop, maar tot nu toe ben ik er echt blij mee!

Je kan er :
-kruiden mee drogen
-fruitleer en groenteleer mee maken
-vegan yoghurt mee drogen
-allerlei chips maken
-etc etc



Vegan Recept: Rabarberfruitleer met Appelmoes

Nodig:
-2,6 kg gekuiste rabarber (dus zonder blad), gewassen en in stukjes gesneden
-3 cups kokosbloesemsuiker
-1c water (gaat waarschijnlijk ook met minder)
-2 potjes appelmoes (gezoet)
-mixer
-bakpapier
-droogoven met 9 lades
-optioneel: kruiden die goed bij rabarber passen, zie daarvoor rabarberconfituren (over combinaties met rabarber)

Hoe maak je het?
1 zet de rabarber met het water op in een grote kookpot en breng aan de kook.
2. Laat zeker 10 minuten koken en roer af en toe, tot je moes hebt.
3. Haal van het vuur af en meng de appelmoes en de kokossuiker erdoorheen. Voeg optionele kruiden toe.
4. Mix het geheel: dit is belangrijk, je wilt een egaal leer hebben.
5. Proef een keer: misschien wil je het nog zoeter hebben. Maar bedenk: de gedroogde versie zal zoeter smaken dan de moes.
6. Knip bakpapier op maat en leg op de lades. Spreid de moes er zo egaal mogelijk over uit. Ik gebruikte een soeplepel en een spatel.
7. Steek in de droogoven. Stel een temperatuur in van 57 graden celsius, voor 10 uur.
8. Bewaar het droge, van het bakpapier af gepelde en in rolletjes gerolde leer in glazen potjes.
9. Smakelijk!

Gedroogd rabarberleer op bakpapier!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten