zondag 28 december 2014

Vegan Recept: Kervel Pompoensoep

Omdat er veel kervel en veel pompoenen in onze tuin stonden, bedacht mijn vriend dat die twee misschien wel een goede combinatie vormden.  Ik vond de soep die hij ermee klaarmaakte erg lekker, dus hier volgt het recept!

Recept: Vegan Kervel Pompoensoep
Nodig:
-3 uien, fijngesneden
-1 kleine hokkaido pompoen, geschild en in blokjes
-enkele selderstelen, in ringetjes gesneden
-een aantal grote handenvol kervel, geplukt en fijngesneden
-olijfolie naar smaak
-paprikapoeder naar smaak
-chilipoeder naar smaak
-provencaalse kruiden naar smaak
-groentenbouillon, ook naar smaak
-1 l water (kokend bij de groenten doen)
-optioneel: rijst, apart gekookt, om bij in de soep te doen (vinden wij lekker)
-een mixer of passe-vite
Hoe maak je het?
1.Verhit de olie in een grote pot.
2.Voeg de ui toe.
3.Voeg alle kruiden behalve de bouillon en de kervel toe en roer goed.  Zorg er ondertussen voor dat je 1 l kokend water bij de hand hebt. 
4.Als de ui gaar is, kan je de pompoen en selderblokjes toevoegen.
5.Giet nu het kokende water erbij.
6.Laat ongeveer 20 minuutjes koken.
7.Mix de soep.
8.Voeg nu de kervel toe en meng goed.
9.Schenk de optionele rijst in het midden van het soepbord, en giet daarover de soep.
10.Smakelijk!


Geen opmerkingen: