zondag 27 juli 2014

Broodbeleg van de maand: frisse erwtenspread

We verdronken hier in de erwtjes! Dat vonden we helemaal niet erg, we maakten er al risotto mee, indische curry, erwtensoep, pastasaus met sojaroom en munt, en erwtenhummus en falafel.  Onderstaand receptje is supersimpel, maar het smaakt fris door de gember en bevat een pak vitaminen!

Broodbeleg van de maand: frisse erwtenspread
Nodig:
-150 g erwtjes ( ik gebruikte kapucijners uit de tuin)
-3/4e tl kurkuma
-scheutje witte azijn (wijn, ... - ik gebruikte zelfgemaakte citroenazijn)
-1 ui, gesnipperd
-2 teentjes look, fijngeperst
-1el tamari
-2el olijfolie
-1 tl gemberpoeder
-1/2 tl nootmuskaatpoeder
-zwarte peper naar smaak
-water
-optioneel: gistvlokken naar smaak
-optioneel: paardebloemkappertjes naar smaak
-mixer of keukenmachine
Hoe maak je het?
1.verhit de olijfolie en bak de ui tot goed glazig
2.voeg kurkumapoeder, gemberpoeder en look toe en meng goed.  Na een korte baktijd de erwtjes toevoegen.
3.blus het geheel met een scheut azijn en de tamari.
4.voeg het nootmuskaatpoeder en de zwarte peper toe.
5.zet het geheel onder water en breng aan de kook.
6.laat ongeveer 20 minuten koken tot de erwten gaar zijn en het meeste water verdampt, roer af en toe.
7. Zet het vuur af en mix alles of doe in de keukenmachine.
8.voeg zwarte peper toe, en eventueel wat gistvlokken om in te dikken of wat kappertjes voor de smaak!
Let op: ongekoeld niet lang houdbaar, hooguit twee dagen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten