Een snelle, lekkere winterse saus voor pasta! Voor ons de eerste keer dat we met onze ingemaakte zuurkool (zie eerdere blog) kookten - tevoren hebben we hem enkel rauw als slaatje gegeten. Vooral het zuurkoolsap is goddelijk - een bom aan vitaminen die "leeft" en die je zo voelt "binnenkomen"!
Om zelf zuurkool te maken, kijk hier:
http://dezelfvoorzieningsbijbel.blogspot.be/2012/11/zelf-zuurkool-maken.html
Nodig:
(voor 2 personen)
-2 dikke preistengels, het wit en een beetje van het groen, in niet al te dunne halve ringen gesneden (het donkergroen van de stengel kan je bewaren voor bouillon)
-1 teentje look, geperst
-2 el olijfolie
-snuf muskaatnoot, geraspt
-snuf kurkuma
-snuf currypoeder
-1 el tamari (of shoyu sojasaus)
-snuf paprikapoeder, bij voorkeur sterke paprika
-1 pakje amandelroom of haverroom of sojaroom of speltroom
-2 grote handen vol gepelde zonnebloempitjes
-pasta
-4 el zuurkoolsap
-zuurkool, naar smaak
-Mocht je deze laatste ingrediënten niet hebben of nog niet ingemaakt hebben, citroen of appelazijn is evengoed, naar smaak toevoegen!
Hoe maak je het?
1.Verhit de olie in een wok of grote pot.
2.Voeg de prei toe en wok lang en op een niet al te hoog vuur.
3.Voeg de geperste teen look toe als de prei al wat glazig wordt
4.voeg muskaatnoot, paprikapoeder, kurkuma, curry toe, blus met tamari
5.Blijf wokken, keep on wokkin', de prei moet er uiteindelijk echt vochtig, zacht en glanzend uitzien
6.Voeg de amandelroom toe en meng, zet het vuur uit.
7.Kook ondertussen de pasta gaar
8.En bak, in een droge pan op laag vuur, de zonnebloempitjes, tot ze beginnen poffen en bruin beginnen te worden - niet laten verbranden!!!
9.Schik de pasta op je bord, meng de pitjes door de saus, en schik de saus over de pasta.
10.Meet nu per persoon 2 el zuurkoolsap af en meng die door je saus: dit geeft een extra pittige, zurige en vooral hypergezonde vitamine C bom accent aan je saus.
11.Eet de rest van de zuurkool erbij als slaatje, of vermeng eveneens door de saus
Geen opmerkingen:
Een reactie posten