Vegan Recept Aziatisch Bijgerecht: Spicy en Zoete Umami Cashewnoten
Op zoek naar een supermakkelijk, snelklaar en superlekker vegan Aziatisch bijgerecht?
Deze cashewnoten zijn overheerlijk en ZO klaar! Ik vind dat de combinatie van heel zout (sojasaus), heel look, heel pikant (chili en gember) en heel zoet (ahorn) UMAMI smaakt: njam! Toch is het niet TE pikant naar mijn mening: net genoeg om een verrassende hap op te leveren. Smakelijk, alvast!
Vegan Recept Aziatisch Bijgerecht: Spicy en Zoete Umami Cashewnoten
Nodig:
-2 handenvol cashewnoten
-pan
-een centimeter vers geraspte gember
-1 teen look, geperst
-1 rode chili, in stukjes gesneden
-1el sojasaus
-1el ahornsiroop
-1el zonnebloemolie of kokosolie
Hoe maak je het?
1.Zorg ervoor dat je de gember geraspt hebt, de lookteen geschild en geperst, en de chili in stukjes gesneden
2.Verhit de olie in de pan.
3.Voeg de cashewnoten toe, samen met de gember, de look en de chili.
4.Roerbak net zolang tot de cashews wat bruiner kleuren en je de kruidige geuren ruikt (door de combinatie gember-look-chili moet je waarschijnlijk even hoesten, geen zorgen: deze kruidige lucht is juist goed voor je keel).
5.Blus met de sojasaus en roer goed door.
6.Blus met de ahorn en roer goed door: alles wordt heel plakkerig.
7.Door de suiker van de ahorn zullen de noten karamelliseren en aan de pan gaan plakken. Verdeel de noten dus over de borden voor ze hard worden.
8.Laat afkoelen en geniet!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten