zondag 24 maart 2019

Wat aten we vorige week? #tryvegan 16: Vegan Wintermenu

Zondag: Kikkererwtenmeelomelet, spinaziepuree, gekookte bloemkool


 Maandag: pasta met rode biet en wortel en kikkererwten
 Dinsdag: rijst met gember/look/pastinaak/wortel tomatensaus, superlekker!
 Woensdag: injera met wittekool/wortelstoofpotje en rodelinzen
Ik zette nog eens een starter op: makkelijk en heel lekker. Lees hier hoe je zelf deze lekkere, glutenvrije pannenkoekjes maakt.
 De volgende dag heb je dan nog pannenkoeken over: mjam!
 Donderdag: gestoofde witte kool in hennepmelkbechamelsaus, aardappelen, veldsla en dressing, rode biet/rode bonenburger


 Vrijdag: noedels met wortel en gember, en in de oven gebakken witte - en rode koolchips! 

Als je van boerenkool en brandnetel chips kan maken, dan ook van witte en rode kool! Heel makkelijk: scheur de koolbladeren van 1 kool (of 1/2 witte en 1/2 rode) in stukjes, verwarm je oven op 200°, smelt 2 el kokosolie, meng alles in een grote kom met wat gistvlokken en peper en zout, en bak 30 minuten. 

 Zaterdag: Thaise curry met kokosmelk, chili, pastinaak, wortel en een groene paprika.
Pastinaak paste supergoed in deze curry!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten