De foto's hieronder zijn eigenlijk nog van augustus, maar dat vinden jullie vast niet erg: het was toen heel wat zomerser en warmer dan de afgelopen weken!
Welkom in mijn tuin, euh, wildernis! Dit is het zonnebloemenbos.Rijpende maïs: zo heerlijk zoet als hij jong is! Dan eten we hem rauw. Ik vind het altijd vervelend om te bedenken dat die giga arealen aan monocultuur maïsvelden rondom ons slechts dienen als voer voor slachtvee: zoveel bruikbare grond...waar zoveel meer mensen van zouden eten kunnen hebben dan die paar steak-eters...
Pompoen, goudsbloem, bloeiende sla.
Wilgenroosje (naar het schijnt eetbaar, en een uitstekende bijenplant), salie, maïs, wat verdwaalde tomaten.
Boontjes, papaver, pompoen
Kaasjeskruid vrolijkt het woekerende pompoenstukje op. De pompoenen hebben het pad ingepalmd en groeien nu zelfs tot in de perelaar!
Zonnebloem, goudsbloem, leverkruid, fluweelblad, kaasjeskruid, venkel, ...
Een hek voor alle komkommers en augurken
Je ziet ook de lange tentakels van de nu uitgebloeide japanse wijnbes.
Elke dag kommen vol boontjes!
Guldenroede, leverkruid, clematis, brandnetel, uitgebloeide radijs, en berenklauw - feest voor bijen en hommels!...
Met een vriendin plukte ik deze gigantische hoop vlierbessen. Het is een topjaar, wat vlier betreft. De vorige twee jaren waren de bessen of pover, of helemaal verregend. Nu waren het dikke trossen, goed doorgerijpt. Samen verwerkten we net geen TIEN liter sap in de sapketel!
Wokje uit eigen tuin! De wortelen en koolrabi heb ik gekregen, de boontjes, tomaten, maïs, paprika, shiso en courgette komen uit eigen tuin.
Voor het eerst (dankzij onze nieuwe glazen serre) hebben we "fatsoenlijk" grote en lekkere paprika's!
MMMmmm zoete jonge maïs!
Alles gaat in de wok en wordt verwerkt mbv azijn, sojasaus en agave tot...
Zoetzure groente wok!
Een fractie van de vlieropbrengst van die dag. We maakten vliersiroop en vliergelei met chaikruiden - heerlijk middel tegen verkoudheid en winterblues!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten