Ik maakte met een spiraalsnijder nestjes van aardappel en bataat volgens een supercool idee van Green Kitchen Stories. Omdat ik de oven had aanstaan gooide ik er gelijk wat paddenstoelen, paprika en broccoli naast. Postelein uit de tuin, en geroosterde cashewnoten met een bramenazijn/tahin/mosterd/olijfolie sausje - een mens kan slechter eten!
Kroketjes van geweekte linzen met chili'tjes en gember, gebakken in de oven: mmm!
Superlekkere courgette-dahl naar een recept van de hare krisna's - in hun kookboek "Een hogere smaak" staan een paar van mijn favo Indische recepten...
Nog meer overheerlijke Indische schotels... In McLeod Ganj in India ging ik bij een klein restaurantje waar ze de godganse dag door de White Album van de Beatles draaiden steevast hun butter paneer massala eten - de beste paneer massala in heel India hadden ze daar! Toen ik bij Vegan Richa een recept voor tofu paneer massala zag passeren, wilde ik proberen of ik het ook sojavrij kon namaken door met hempfu te werken. Het resultaat was echt njaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam!
Jaa die kevers, die hadden wij dus ook heeel veel een jaar of wat terug. Dus ik het het opgezocht, het is een Coloradokever. Een vraatzuchtig plaagdier, lees ook hier:
BeantwoordenVerwijderenhttps://nl.wikipedia.org/wiki/Coloradokever
En hmmm je eten ziet er heerlijk uit!
hmm trouwens, volgens mij haar ik ze door elkaar.
BeantwoordenVerwijderenDit lijkt mij toch een andere kever.
Hoi, de colorado's ken ik - maar dit is toch iets anders. Ik dacht aan vuurwantsen, omdat ze zo zwart/rood gestreept zijn, maar kweet het niet zeker!
BeantwoordenVerwijderen