Wat een mooi weer is het al geweest! In het bos achter ons huis stonden de anemonen in bloei, en daardoor wisten we: tijd om te picknicken!
Als een scene uit Lord of the Rings, zo ziet een bepaald stukje bos er bij ons uit: met een kronkelend beekje, hoge oude bomen, en een tapijt van witte en roze anemonen. Prachtig.
Iedereen zou iets meenemen. Aangezien we niet tevoren hadden afgesproken wie wat zou maken, bleken we een aantal picknick klassiekers dubbel te hebben gemaakt, zoals de aardappelsla en het vegan worstenbroodje! Niet erg, de versies waren heel individueel en eigenzinnig, en allemaal heerlijk.
Enkele ideetjes voor je eigen vegan picknick:
1.Aardappelslaatje (gekookte en afgekoelde geschilde patatjes, veganaise, peper en zout, look, in stukjes gesneden lente ui, bieslook, ruccola bloempjes, peterselie)
2.Vegan worstenbroodje (bladerdeeg en klaargekochte worstjes, afgebakken in een kwartiertje op 200 graden)
3.Vegan gehaktbrood (stokbrood gevuld met gemixte zongedroogde tomaten, kruiden, en in stukjes gesneden seitan en ui in de pan gebakken)
4.Cupcakes in alle soorten en maten
5.Rode bietjes salade (veganaise, worteltjes en bietjes geraspt, kruiden)
6.Vegan eiersalade (veganaise, kekererwten, peper en zout, komijn, ...)
7.Brood en broodjes in alle soorten en maten
8.Heerlijke udon pasta (van boekweit) met kerstomaatjes, olijfolie, basilicum en peper en zout
9.thermossen koffie, warme chocolade en groene chai (water gekookt met groene thee, sojamelk, kaneelstokjes, kruidnagel, nootmuskaat, kardemom en verse gember, en suiker) voor als het wat frisser is
10.Flessen water, kefirlimonade (homemade, uiteraard!) voor als het warmer is.
11.Een vrolijk dekentje
12.Een mooie picknickmand
Het werd een aangename namiddag!
Tot slot: het hoeft echt niet warm te zijn om te gaan picknicken! Eén van mijn mooiste herinneringen aan het jaar dat ik in Zweden verbleef is een winterse picknick. Warm uitgedost met mutsen, sjaals en thermisch ondergoed trokken we het bos in met onze picknickmand. We kwamen uit aan een groot, bevroren meer. Mijn Zweedse vrienden stookten een klein vuurtje midden op het ijs! In België of Nederland is dat denk ik een pak riskanter, omdat het hier veel minder hard vriest. Misschien hier een vuurkorfje meedragen om het bos zeker niet te schaden?
We prikten worstjes aan een takje en roosterden deze gaar boven het vuurtje. We prikten broodjes aan andere takjes, om te toasten. Daarna een goeie lik mosterd en ketchup op het broodje, en de worst ertussenin. Om door te spoelen: een thermos warme chocolademelk!
Magische combinatie: koude en warmte, ijs en vuur, Zweeds bos en open hemel. Heerlijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten