woensdag 5 december 2018

wat aten we vorige week? 5 #tryvegan

Zondag: veg fried rice met champignons


Maandag: gebakken appelen, restje gebakken aardappelen, linzenburgertjes (mung dal, komijn, gember, kurkuma, "chicken" masala kruiden,kekermeel,rijstmeel) met papadams
Van een voormalige chefkok leerde ik een bijzondere manier om appelen te bakken: met donkerbruine suiker (in mijn geval kokossuiker), gemberpoeder en currypoeder.
 Ze krijgen dan iets zuurzoets oosters, heel bijzonder, dat goed afsmaakt bij de papadams!



Dinsdag: wortelstoemp, sla, mosterddressing, gebakken ui en paprika


Woensdag: thema Frieten! Rauwe wortelslierten, zoete aardappelfrieten uit de oven, gebakken patatjes uit de oven, met zwarte hummus (van zwarte kikkererwten, smaakt iets notiger) en yofu

Donderdag: Spaghetti met wortel en tomaat en ui en gistvlok

Vrijdag: wortel/broccolistoemp, sla, mosterddressing, maïs en tomaat


Zaterdag: Zoetzure saus met gefermenteerde tofu en rijst — 1 van mijn absolue favoriete schotels!

Geen opmerkingen: