zaterdag 13 oktober 2018

Vegan Herfstrecept: pittige walnootcreme met pasta en gestoofde tomaten

In de herfst plukken wij vaak groene tomaten: als je die stooft zijn ze heel lekker!
Ik maakte een anti-verkoudheidsschotel met look, pikante pepers ter bestrijding van de bacillen. Zo konden we ook ineens een voorraadje okkernoten verwerken.







Vegan Herfstrecept: Pikante Walnootcreme met pasta en gestoofde groene tomaten
Nodig:
Voor de walnotencreme:
-100g okkernoten, 1 dag geweekt (zorgt voor betere verteerbaarheid)
-2 langwerpige smalle rode pepers (als je die niet hebt of het wat minder pikant wilt is rode paprika net zo goed)
-extra kom met deksel
-1 ui doormidden gesneden en in halve ringetjes
-2 tenen look, fijngesneden
-olie
-3 kleine groene chilitjes, fijngesneden (optioneel of pas aan, aan hoe pikant je het wilt)
-zout
-scheutje wittewijnazijn
-een weinig ahornsiroop
-1/2tl gerookt paprikapoeder
-water naar believen
-gistvlok ter afwerking of als je een meer zoutige smaak wil
-keukenmachine
Voor de groene gestoofde tomaatjes:
-6tal groene tomaten, in schijfjes gesneden
-teen look, fijngesneden
-1 uitje, tamelijk groot gesneden
-zout
-peper
-olie
Verder:
-pasta voor twee
-optioneel: zuurkool voor extra vitamine c!
-gistvlokken
Hoe maak je de walnotencreme?
1.Rooster de rode pepers direct op het gasvuur: zet het vuur laag, leg de pepers er op, hou goed in het oog! Verleg ze of draai ze om naarmate ze roosteren. Je ziet of ze gaar zijn als het vel verkleurt naar lichter ofwel zwart.
2.Eens gaar doe je de pepers in een kleine pot met deksel om te laten nagaren.
3.Bak ondertussen de uiringen in wat olie met wat zout.
4.Zorg ervoor dat je het vuur laag zet en dat de uitjes lang kunnen bakken zonder te verbranden — ze moeten er bruinig uitzien.
5.Op dat moment voeg je look en chili toe en laat nog even bakken.
6.Zet het vuur uit.
7.Spoel en zeef de walnoten.
8.Doe ze in de keukenmachine met wijnazijn, ahorn, zout naar smaak, gerookt paprikapoeder en de helft van het ui/chili/look mengsel.
9.Pel de pepers: het velletje zou er makkelijk af moeten gaan, en ontdoe ze van de pitjes. Voeg toe aan de keukenmachine.
9.Blend en voeg water toe tot alles smeuig is. Voeg eventueel gistvlok toe.
10.Garneer met de andere helft van het ui/chili/look mengsel.
Hoe maak je de tomaten?
1.Verhit olie in de pan.
2.Bak het uitje.
3.Voeg tomaten en look toe, zout naar smaak.
4.Roerbak tot gaar. Kruid met peper.
Verder:
1.Kook de Pasta gaar.
2.Dien op: pasta plus tomatensaus plus creme, garneer met gistvlok en zuurkool.
3.Op je gezondheid!


Geen opmerkingen: