zondag 5 november 2017

Foto's#15


 Hieronder, enkele herfstfoto's! Dit machtig mooie wezen is de rups van de koninginnepage! Ik ben suuuuuperblij dat deze vlinder (grootste die we in België hebben) in mijn tuin wil rondfladderen. Wil je dit prachtige insect ook een warm welkom heten? Laat dan de schermbloemigen (venkel, dille, ...) in je tuin helemaal loos gaan. De koninginnepage loves schermbloemigen :)'s Ochtends op een mooie herfstdag een wandeling maken met de hond - dan zie je de mooiste natuurfenomenen. De foto's geven bijlange na niet weer hoe prachtig het in het echt was, maar je ziet een beetje de combinatie spinneweb, ochtenddauwpareltjes, en zonnestralen...
 Mijn hond is dol op gekookte maïskolven. Haar hobby is ook herfstblaadjes oppikken en dan doen of ze iets heel bijzonders heeft gevonden!


De oogst aan zwarte droogboontjes (black turtle) dit jaar!
Net als aardappels oogsten vind ik pompoenen zoeken en vinden heel leuk, een soort van paaseieren rapen voor volwassenen! Dit jaar een heel magere appeloogst, maar de veelheid aan diverse pompoenen maakt alles goed! De pompoenen veroverden de tuin, woekerden over de tuinpaden heen en klommen zelfs tot in de perelaar!

Geen opmerkingen: