zondag 30 augustus 2015

Zweedse Zoetigheid: Chokladbollar

Toen ik een jaar in Zweden woonde, heb ik veel aan "fika" gedaan: pauzeren met een glaasje saft (sap) en een zoetigheidje erbij.
Allerlekkerst waren: banankaka (bananencake), bullar (een soort zoete broodjes), en chokladbollar (chocoladeballetjes). 
Toen mijn neefjes en nichtje onlangs op bezoek kwamen, wilde ik snel in een zoetigheidje voorzien. 
Deze chokladbollar waren daarvoor perfect geschikt!



Vegan Recept: Zweedse Chokladbollar
Nodig:
-40g kokosvet
-50 g haver
-1.5 el cacao
-1 el water, of, als je daarvan houdt, koffie, of zwarte thee
-3/4e tl vanillepoeder
-1 el agavesiroop
-kokospoeder, om de balletjes door te rollen
Hoe maak je het?
1.Meng eerste de droge ingredienten in een kom, alles behalve het kokospoeder.
2.Voeg de natte ingredienten toe en meng alles met je handen.  Door de warmte van je handen smelt ook het kokosvet.
3.Rol balletjes en rol ze door het kokospoeder.
4.Koud zijn ze nog lekkerder!

Geen opmerkingen: