zondag 28 juni 2015

Dolma's van Snijbiet

Snijbiet vind ik een makkelijke groente, en mooi, met al die kleurtjes!
Maar an sich vind ik de smaak van snijbiet niet zo bijzonder.
Als vulling, of als vullingverpakking, echter, voldoet de snijbiet ruimschoots!
Vandaar vandaag dit recept:

Dolma's van Snijbiet
Nodig:

-10 tot 16 grote snijbietbladeren
-2 uien
-125dl olijfolie
-150g rijst
-handvol rozijnen
-sap van een halve citroen
-handvol verse munt
-peper en zout

Hoe maak je het?

1.kook de rijst gaar.
2. Was ondertussen de snijbiet en ontdoe het blad van de stelen en van de grote nerven in het midden. Snij ze in dunne driehoekvorm eruit, zodat je wel een vouwbaar heel blad overhoudt.
3.verhit een bodem water in een wok.
4.stoom of kook de bladeren hier in gaar, let er op dat het water niet te hard kookt.
5.snipper de uien.
6. Verhit de olie in een pan.
7.bak de uien glazig en zet ze daarna van het vuur even weg, met deksel op de pan.
8.hak de munt fijn
9.meng ondertussen de gare rijst met de rozijnen, peper, zout, citroensap, en de munt.  Voeg de uitjes toe en roer goed om.
10.leg een gaar snijbietblad op een plank.
11. Plaats drie theelepels rijstvulling in het midden van het blad.
12. Rol de zijkanten dicht.
13.serveer met een plantaardig yoghurtsausje!














Geen opmerkingen: