donderdag 20 februari 2014

Vegan broodbeleg van de maand: Quinoa Preispread

Als je een restje quinoa hebt, kan je daar een te gekke spread mee maken.  Het receptje hieronder is slechts een voorbeeld: de mogelijkheden zijn eindeloos!  Je kan experimenteren met verschillende groenten en verschillende kruidenmengelingen (Oosters, provençaals, ...)

Quinoa Prei Spread
Nodig:
-350 g gekookte quinoa (mag ook minder zijn, hangt af van je restje!)
-2 preien
-kurkuma naar smaak
-gerookte lookpoeder (optioneel) naar smaak
-provençaalse kruiden naar smaak
-peper
-zout (niet te veel want er gaat ook sojasaus in)
-korianderpoeder naar smaak
-snufje nootmuskaat
-snufje van iets pikants (cayennepeper, scherpe paprika, chili, ...)
-currypoeder naar smaak
-goeie scheut balsamico azijn, of gebruik een andere aromatische azijn
-1 el sojasaus
-3 el olijfolie
-gewelde rozijnen, een handvol ongeveer, voor een smeuïger effect en een zoete touch(optioneel)
-geroosterde hazelnootjes, een kleine handvol, voor wat bite (optioneel)
-mixer of keukenmachine en pot
-wok en spatel
Hoe maak je het?
1.Snij de prei in ringetjes, gebruik ook het groen.
2.Wel eventueel je rozijnen en rooster en vermaal eventueel je hazelnootjes.
3.Verhit de olijfolie in een wok.
4.Wok de prei. 
5.Voeg alle kruiden toe en roer goed.  Je mag best doorkruiden, het mengsel wordt immers nog gemengd met de quinoa. 
6.Blus het geheel met de scheut azijn en met de sojasaus. 
7.Laat nog even verder doorbakken.
8.Meng de quinoa eronder en mix of blend het geheel.  Voeg eventueel rozijntjes en/of hazelnootjes toe.   
9.De spread die ik maakte was nog vrij korrelig - wil je het smeuïger hebben, voeg dan extra olie toe. 
10.Fotootje: ik beloof dat ik een betere fotografe zal proberen worden :)

Wil je zelf quinoa verbouwen?  Lees hier hoe je dat doet!



Geen opmerkingen: